Description

Kilometrin matkalla vauhdilla 16 km/h pyöräilevä kuluttaa 0,9 kilojoulea energiaa kaikkia kehon kilogrammaa kohti, kun vastaavasti juoksija kuluttaa 4,0 kilojoulea. Pyöräily parantaa lihasvoimaa ja kehittää hengityselimistöä eikä siitä ainakaan ole haittavaikutuksia painonhallinnassa. Pyörätyyppi on saavuttanut suosiota varsinkin talvipyöränä, mutta yleistynyt myös muun muassa maastopyörävaeltajien ympärivuotisessa käytössä. Halvimmatkin on aivan käyttökelpoisia, paitsi että parilla sadalla eurolla saa aika monessa mallissa ihan hyvin vastinetta rahoilleen jos päätyy vähän parempaan malliin. Hyvän pyöräilyasennon tunnistaa siitä, niin että ote ohjaustangosta onkin tukeva silloin ei puristava.

Käyttökelpoisia välityksiä pienentää myöskin se, että vaihteiden toiminnan sekä kulumisen takia ei ole järkevää käyttää kaikkia ratasyhdistelmiä; esimerkiksi yhdistelmä pienin ratas edessä ja pienin ratas takana tarttee ketjun olevan sen verran vinossa että sekä rattaat jotta ketju kuluvat nopeammin. Aidon polkupyörän valitseminen ovat iisiä. Parvet kohtaavat kaaosmaisesti, silloin kun valot vaihtuvat vihreäksi. Kokeessa tarkasteltiin pyöräilykaupunkina kuuluisaa Kööpenhaminaa kuten myös tän tapaa arvioida, kannattako sen panna isompi määrä rahaa uusien pyöräteiden rakentamiseen.

Soittokelloa on nimittäin suositeltavaa käyttää myös esim. aikaisemmin pimeitä mutkia ja alikulkutunneleita. Jahka olet hankkimassa uutta maastopyörää, sikäli on hyvä miettiä ensin millaiseen käyttöön pyörä enimmäkseen tulee ja jonka verran olet valmis sijoittamaan uuteen kulkuneuvoosi. Hyvän pyöräilyasennon ja tekniikaltaan sujuvan pyöräilyn onnistuminen edellyttää oikeankokoista sekä omien mittojen mukaan säädettyä polkupyörää. Maastopyörien hintaan vaikuttaa runkomateriaalin sekä merkin myös käytetyt osasarjat.

Käytännön asiat onkin myös hyvä selvittää: onko määränpäässä saatavissa suihku, jossa vaihdan vaatteet, johon parkkeeraan pyörän, ja voinko hoitaa pyörän kanssa vuorokauden toiset menot… heidän kysymysten kuluttua työmatkapyöräily on silloin pääasiassa kivaa, ympäristöystävällistä ja terveellistä. Edellä mainittuja karttoja kannattaa käyttää reittisuunnittelun tukena. Yhden vuorokauden sijasta kaivoin pyöräni esiin melkein kolmesti viikon kuluessa. Eteenpäin valkoista vai valkeankeltaista valoa näyttävä ajovalo vaaditaan, jos polkupyörällä liikutaan tieliikennelain 36 §:n 2 momentin mukaisissa oloissa eli pimeän tai hämärän kuluessa taikka sään taikka muun syyn huonontaman näkyvyyden vallitessa.

Contact seller

Useful information

  • Avoid scams by acting locally or paying with PayPal
  • Never pay with Western Union, Moneygram or other anonymous payment services
  • Don't buy or sell outside of your country. Don't accept cashier cheques from outside your country
  • This site is never involved in any transaction, and does not handle payments, shipping, guarantee transactions, provide escrow services, or offer "buyer protection" or "seller certification"